Om mig

 

 

Jag heter Mats Götherskjöld och är verksam som musiker, musikproducent och filmmakare. Jag har också alltid varit intresserad av filosofiska och existentiella frågor.

De idéer som jag presenterar kom jag för första gången i kontakt med på ett jobb som jag hade på Handelskammaren i början av 1980-talet. Där träffade jag Olle Janelöv, som tillsammans med några av sina vänner hade haft gruppterapi med varandra och så smått börjat identifiera 6 olika personlighetstyper, var och en med ett antal nyckelegenskaper. Jag och Olle påbörjade snart ett mycket kreativt samarbete, där vi vidareutvecklade de grundläggande idéerna.

Efter några år av intensiva diskussioner, under många långa nattvandringar i Slottsskogen och ute vid havet, kändes det som att vi hade tömt oss på idéer och skapandet stannade av. Under de 30 år som gått sedan dess har idéerna om de 6 personlighetstyperna och de komplexa sammanhang som belyses i Personlighetspyramiden fortsatt och växa till sig inom mig. Ytterligare nya dimensioner har lagts till, och den variant av idén som jag presenterar står jag som ensam ansvarig för.

Den kunskap som Personlighetspyramiden innehåller har varit mycket betydelsefull för min egen personliga utveckling, och min syn på världen i stort. Jag hoppas att jag genom att dela med mig av dessa idéer kan hjälpa andra att förstå sig själva bättre, och att bli mer kapabla att relatera till sin partner, men också att fördjupa sin förståelse för sina vänner och kollegor.

Sedan en tid tillbaka skriver jag på en bok där jag beskriver Personlighetspyramiden i detalj som jag hoppas kunna publicera inom kort.